Există multe companii care vorbesc despre proiecte inovatoare ce pot schimba lumea, dar doar câteva dintre acestea și fac ceva în această privință. Vestea bună este că băncile din Londra vor absorbi poluarea. Iată mai multe despre acest proiect!

Cum vor putea absorbi poluarea băncile din Londra în același mod precum copacii?

În Londra s-a apelat la o soluție funcțională pentru a diminua poluarea urbană. O singură bancă și filtrul său pentru poluare are capacitatea de curățare a aerului pe care o au 275 de copaci, în timp ce ocupă doar 1% din spațiul necesar pentru a planta atât de mulți copaci.

Ideea provine de la un startup german, care a instalat astfel de bănci și în alte orașe din lume, acum ajungând în Londra. Prima astfel de bancă a fost plasată pe strada Galsshouse, în apropiere de Picadilly Circus, una dintre cele mai faimoase locații din Londra. Nivelul de poluare a aerului din Londra depășește în mod constant nivelul anual agreat încă din primele săptămâni ale fiecărui an.

Cum funcționează această bancă? Este mai mult decât o bancă, este o combinație de mușchi și plante care îndepărtează organic praful și dioxidul de azot. De asemenea, dispune de un sistem de monitorizare integrat care verifică, printre altele, nivelul de poluare, temperatura aerului și calitatea apei și este echipat cu panouri solare pentru a se susține singur.

Deși startup-ul german nu poate rezolva singur problema poluării din Londra, este un pas în direcția cea bună. Nu există o soluție simplă. Pe lângă munca dusă pentru a reduce emisiile de carbon de la clădiri și numărul de mașini de pe străzi, este important și să fie testate noi tehnologii. Compania germană speră că acesta este doar începutul pentru tehnicile de combatere a poluării. Alte orașe vor urma exemplul și se vor alătura și altor zone urbane din întreaga lume care utilizează tehnologii inovatoare pentru combatarea poluării.

Sursă: https://mymodernmet.com