Bitdefender a integrat și dezvoltat, proiecte bazate pe tehnologii de ultima generatie, precum MongoDB, Node.js, Rabbit MQ, NginX si multe altele. Bitdefender urmareste foarte atent piata IT si in momentul in care apar tehnologii noi si revolutionare, este printre primele companii care le integreaza. De asemenea, fiind vorba de multiple sisteme de operare si de hardware, limbajul C++ ocupa in continuare in loc de cinste in lista platformelor de dezvoltare.
Ultimele proiecte revolutionare marca Bitdefender:

Bitdefender Box

Produs care înglobează tehnologii bazate pe 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipa românească a Bitdefender, este prima soluție de securitate destinată caselor inteligente (IoT). Adresat pieței rezidențiale, Box este un mix între hardware și software menit să protejeze toate dispozitivele conectate la Internet. Terminalele care constituie Internetului Lucrurilor sau Internet of Things sunt acele dispozitive care dețin un microprocesor, un sistem de operare și sunt capabile să comunice cu alte obiecte (telefoane mobile, tablete, ceasuri inteligente, smart TV, termostate, sisteme de acces în locuință, întrerupătoare și instalații de iluminat inteligente, senzori de mișcare, etc.) Bitdefender Box se conectează la rețeaua de acasă a clientului, filtrează traficul și securizează toate dispozitivele, chiar și când unele dintre acestea părăsesc perimetrul locuinței. Box a fost dezvoltat integral de echipa de cercetare şi dezvoltare din România şi poate fi controlat de la o interfață de comandă disponibilă pe smartphone, care permite monitorizarea atacurilor informatice de pe diverse terminale. Echipele Bitdefender urmăresc să descopere în mod gradual felul în care produsul interacționează cu dispozitivele inteligente din locuințele oamenilor și să dezvolte în mod proactiv această soluție de securitate. Noutatea Box este aceea că reprezintă primul produs hardware dezvoltat de Bitdefender, însă compania folosește expertiza de peste 15 ani din segmentul software pentru a proteja terminalele din raza de acțiune a Box.

Produsul Bitdefender Box a fost apreciat pe piața americană de titluri precum Reuters, Fortune, Wall Street Journal, Bloomberg, New York Times. Revista TIME a scris că Box “poate fi eroul pe care Internetul Lucrurilor îl merită”, în timp ce Wall Street Journal a punctat că Box arată că “Bitdefender are ideea corectă despre securitatea pentru casele inteligente”. CNN și revista Fortune au inclus Box pe lista celor mai cool gadgeturi ale anului.

Prima versiune a Bitdefender Box a fost dezvoltată în doi ani și jumătate. O echipă formată din circa 20 de specialiști au contribuit la conceperea produsului, ideea aparținând CTO-ului Bitdefender, Bogdan Dumitru.

Hypervisor Introspection (HVI)

Este al doilea produs revoluționar dezvoltat de Bitdefender, de această dată pentru clienți mari companii. Inovația constă în securizarea sistemelor din marile centre de date prin plasarea soluției de securitate în afara sistemului de operare, oferind acesteia privilegii sporite față de un atacator, care operează la nivelul sistemului de operare.

În modalitatea actuală de protecție oferită de tehnologiile din piață, soluția de securitate funcționează la nivelul sistemului de operare, la fel ca un eventual atacator, oferindu-le acestora drepturi egale, astfel că amenințările cibernetice complexe reușesc frecvent să eludeze securitatea oferită de sistemul de operare și să se execute în același context și cu aceleași drepturi ca o soluție de securitate. Astfel, atacatorii pot accesa informaţii confidenţiale și apoi ieși din infrastructurile companiilor în intervale de timp de ordinul zilelor sau chiar orelor, cauzând prejudicii grave, atât financiare, cât și de reputație.

Tehnologia HVI este complet nouă și inovatoare și este deja integrată în arhitecturile de server ale unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de virtualizare, compania americană Citrix. Parteneriatul este o confirmare majoră a tehnologiilor dezvoltate de echipa Bitdefender în ultimii ani și va produce o schimbare importantă de paradigmă în modul de abordare a securității în zona enterprise.

Jumătate dintre cei peste 1.200 de angajați ai Bitdefender se ocupă de cercetare și dezvoltare în București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Soluțiile de securitate Bitdefender sunt dezvoltate în totalitate în România.