Se spune că fericirea este contagioasă. Iar cel mai popular curs de la Universitatea Yale este cel la care s-au înscris 1.200 de studenți și se numește „Psychology and the Good Life” (Psihologie și Viața Bună). Iată ce ar trebui să știi despre cursul de fericire de la Yale!

De ce ar trebui să urmezi cursul de fericire de la Yale?

Cursul de fericire al lui Laurie Santos este foarte cunoscut în campusul Universității Yale, acesta oferind sfaturi practice cu privire la cum ar trebui să îți alegi o carieră potrivită pentru propria persoană și cum să separi interesele care îți aduc satisfacție de cele superficiale. Există o versiune extinsă a cursului, care a fost filmată în casa lui Santos și care este disponibilă gratuit pe internet, ca parte a unei serii de seminarii pe tema științei bunăstării. Cursuri de fericire există peste tot în Statele Unite. Factorii, cum ar fi controversele politice din țară și atenția acordată afecțiunilor mintale declanșate de stresul din universitățile elitiste, nu sunt greu de înțeles.

Santos a declarat că mesajul de la baza cursului său rezonează cu studenții și poate cu oamenii de toate vârstele care se străduiesc să combine mediul academic și profesional cu satisfacția în viață și conexiunile sociale. Președintele Universității Yale, Peter Salovey, a declarat că elevii caută sensul vieții. Numărul mare de studenți care urmează cursul de fericire sugerează cu siguranță acest lucru.

Poți urma cursul de fericire aici: https://www.coursera.org/learn/the-science-of-well-being

Sursă: https://qz.com