Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Companii

Sondaj

 
Nu ti-ai facut inca un cont pe buzzjob pentru ca:
 Nu ai timp
 Inscrierea este complicata
 Sunt mult prea multe campuri
 Nu ai gasit jobul potrivit pentru tine
 Ai cont pe alte site-uri de job-uri
 Probleme tehnice

Cum e sa lucrezi in piata de capital?

Postat: 2015-09-21

Dificil, pentru unii. Imposibil pentru majoritatea. O adevarata provocare, poate chiar o pasiune pentru cativa. Iar acesti “cativa” inseamna 10%. Doar 10% rezista si aleg sa isi construiasca o cariera in aceasta “jungla”.  Punctul de start in acest domeniu ar putea fi pozitia de junior account manager in cadrul unei companii de brokeraj. De ce? Pentru ca piata de capital „leaga emitentii hartiilor de valoare cu investitorii individuali si institutionali prin intermediul brokerilor, dealerilor si al societatilor de intermediere a tranzactiilor cu valori mobiliare”1.


Un broker este o punte de legatura, intre piata de capital si investitor, persoana fizica sau juridica. El construieste de la bun inceput un parteneriat pe termen lung cu clientii sai, aduna informatiile din piata, le filtreaza, le proceseaza, iar concluzia o transmite fiecarui client, care doreste sa experimenteze piata de capital, in functie de profilul acestuia, de nevoile lui reale, sub forma unor semnale de piata, analize, prognoze, strategii. Intr-un astfel de mediu inveti, intr-un mod practic, mecanismele si principiile pietei de capital, de fapt inveti ce este piata de capital altfel decat citind un curs optional de la facultate. Inveti diverse tipuri de strategii in tranzactionare, precum strategia semnalului de tendinta, strategia tunelului, strategia fractiilor, ca sa numim doar cateva. Inveti diferenta dintre o analiza tehnica si una fundamentala sau cum sa transformi indicatorii si indicii bursieri in argumente de vanzare.

 „Inveti sa anticipezi... sa iti folosesti creierul. Inveti disciplina si economie la  nivel macro. Inveti sa interpretezi miscarile de pe piata de capital si sa „citesti” o companie, inclusiv sa previzionezi unde va ajunge si cum. Inveti sa iesi din zona de confort pentru ca realizezi ca numai asa poti ajunge acolo unde iti doresti. Si, da, inveti sa traiesti bine, intr-o jungla”. (Ricardo Ionescu, Manager vanzari Divizia Romania)

Noi activam ca si broker pe piata de capital, mai exact pe piata CFD-urilor2, care inseamna o piata cu mari oportunitati. Piata de capital iti ofera oportunitatea de a te intalni de mai multe ori cu o sansa cu care multi nu se intalnesc niciodata. Si in acelasi timp devii pregatit pentru ea. Totdata, inveti sa pui informatia in context, sa vezi oportunitati acolo unde multa lume se uita si nu gaseste nimic, absolut nimic interesant. Un om ca Waren Buffet a vazut astfel de oportunitati si si-a facut averea din piata de capital. El reprezinta de fapt, definitia investitorului, un model de business vizionar.

Cu perseverenta si rabdare ajungi sa te specializezi in diferite instrumente de analiza, peste 30 de indicatori economici, care se bazeaza pe trend, oscilatii, volum. Inveti sa fii prezent – in job-ul tau si, mai ales, in viata ta, pentru ca trebuie sa ramai permanent conectat la informatie, ca sa ajungi sa nu te mai surprinda nimic din lucrurile care se misca in jurul tau. Vei fi nevoit sa fii „on top of everything”, dar asta numai daca vei alege sa lupti si sa fii cel mai bun in ceea ce faci. Si atunci vei realiza ca informatia vine si produce efecte prima data pe piata de capital. Vei intelege ca tot ce inseamna istorie, schimbari de sisteme sociale, blocuri economice, geopolitica sunt interconectate si ajung sa influenteze individul, la toate nivelele: financiar, emotional, social.

Cu siguranta, nu este un job pentru oricine. Este pentru cei puternici sau pentru cei care viseaza sa devina puternici. In primul rand te formezi ca om, iti descoperi punctele tari si inveti sa iti transformi punctele slabe in oportunitati, incepi sa iei obstacolele ca pe o provocare si esecurile ca ‚”lessons learnt”. Adica iti schimbi perspectiva.

In fiecare zi inveti ceva nou si chiar daca ziua de munca incepe totdeauna cu un “morning meeting” in care se discuta stirile si evenimentele politico-economice din intreaga lume, fiecare zi e diferita de cealalta. Nu ai cum sa te plafonezi, nu ti se permite acest lucru si nu astepti ani de zile sa fii promovat. E un domeniu in care poti avansa repede in cariera, de la junior account manager, la senior account manager, trainer in cadrul echipei de vanzari, manager, portfolio manager, trader, retention manager sau, de ce nu, antreprenor, ca partener afiliat al companiei de brokeraj in care ai crescut… mare. In acest business, cei buni se detaseaza rapid de ceilalti, iar promovarea este bazata strict pe criterii performanta. Altfel business-ul nu ar putea functiona pe termen lung.

E adevarat, nu poti avea acest job la orice varsta, trebuie sa incepi cat mai repede, indicat ar fi inca din ultimii ani de facultate pentru ca ai foarte multe lucruri de invatat. Iar la un moment dat ajungi sa ai o educatie financiara atat de solida, incat iti va fi de folos toata viata, in orice imprejurare te vei afla. In Romania, aceasta educatie financiara este inca la un nivel foarte scazut si asta pentru ca programele universitare nu acorda importanta acestor subiecte. Iar in familie, nici atat.

Deci, cum e sa lucrezi pe piata de capital? „Frumos si greu. E foarte challenging. Esti in competitie cu tine insuti. Se transforma la un moment dat intr-un mod de viata. Iar acest mod de viata nu este pentru toata lumea, este pentru cativa. Mai pe scurt, este doar pentru luptatori. Restul nu au ce cauta in acest mediu.” (Alex M, Manager vanzari Divizia Internationala)

Daca vrei sa faci parte din echipa Royal Global Investment, acceseaza oferta de job-uri disponibila pe buzzjob.ro si trimite-ne aplicatia ta.

Mirela Dragnea,
HR Manager, Royal Global Investment

Mirela Dragnea, HR Manager la Royal Global Investment, o companie multinationala cu o retea extinsa de parteneri afiliati, la nivel local si international, care faciliteaza clientilor sai tranzactionarea CFD-urilor si a altor instrumente pe piata de capital.

Principiile de baza pentru selectarea platformelor de tranzactionare ale companiei includ grafice avansate si instrumente analitice, un sistem integrat de management al riscurilor si ordine de piata complexe, precum ordinele de tip stop-loss si take-profit. Sunt puse la dispozitia clientilor din intreaga lume peste 200 de instrumente financiare, incluzand schimburi valutare, indici bursieri, marfuri si actiuni, aceste ordine de tranzactionare avand loc in timp real, prin intermediul unei platforme de tranzactionare online.

Global Investment este partener oficial RoyalPip, o companie inregistrata la ASF in Romania si reglementata de Cysec, Autoritatea de Supraveghere Financiara pe plan international, care exercita controlul tuturor operatiunilor, pentru a asigura protectia investitorilor in tranzactionarea online.


1http://www.studentie.ro/cursuri/contabilitate/piete-de-capital---definitie-caracteristici_i47_c1022_104700.html 
2CFD (piaţa bursieră) contract pe diferenţă. Acesta a fost dezvoltat pentru a permite clienţilor de a se bucura de toate beneficiile pe care le au deţinătorii unui portofoliu de acţiuni, fără a fi fizic în posesia acelor acţiuni. Tranzacţiile cu CFD presupun că un client poate tranzacţiona un portofoliu întreg de acţiuni, indici sau mărfuri fără a fi obligat să investească o suma foarte mare de bani, tranzacţionarea realizându-se pe diferenţa dintre preţul de cumpărare şi un viitor preţ al portofoliului achiziţionat, (contract for difference)

Vezi toate noutățile