Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Companii

Sondaj

 
Nu ai aplicat pana acum pe buzzjob pentru ca:
 Vrei doar sa afli ce se cauta pe piata muncii
 Anuntul apare si pe alte site-uri
 Preferi sa contactezi direct compania
 Preferi sa trimiti un e-mail recrutorului
 Nu ai gasit inca job-ul potrivit
 Cerintele depasesc nivelul tau de experienta
 Vrei doar sa afli ce se cauta pe piata muncii
 Anuntul apare si pe alte site-uri
 Preferi sa contactezi direct compania
 Preferi sa trimiti un e-mail recrutorului
 Nu ai gasit inca job-ul potrivit
 Cerintele depasesc nivelul tau de experienta

Trenduri HR: Gestionarea resurselor umane prin aplicații software

Postat: 2015-10-07

Trendurile dictate de schimbările majore înregistrate pe piața locurilor de muncă, dinamica salturilor profesionale, dictate de ascensiuni, migrări în diverse poziții sau industrii, goana după specializări și ultraspecializări, toate acestea redefinesc nu doar mediile de lucru, ci și modalitățile de gestionare a resurselor umane (HR).

Pentru o mai bună eficientizare și monitorizare a acestora, tot mai multe companii aleg implementarea unor sisteme automatizate, care să faciliteze activitatea din cadrul departamentelor de resurse umane, precum și interacțiunile interumane, pe diverse verticale. În principiu, aceste aplicații sunt recomandate companiilor ce au un număr minim de 10 angajați, iar în acest context sunt eficiente modulele de bază, în timp ce companiile mari sau multinaționalele (ce au sute sau mii de angajați) pot alege implementarea unor sisteme informatice complexe.

Datele culese prin intermediul aplicațiilor software sunt extrem de utile în vederea creșterii productivității prin perfecționarea proceselor de business, fapt ce, implicit, a dus la creșterea vânzărilor sau la reducerea costurilor organizaționale. De asemenea, directorii departamentelor de HR utilizează rezultatele analizei datelor primite prin intermediul sistemelor software pentru a identifica soluții legate de evoluția productivității la locul de muncă, impactul programelor de training, rata de fluctuație a personalului sau modalități de a îmbunătăți procesul de recrutare.



Ce tip de module solicită utilizatorii finali ai aplicațiilor software de HR?
Accesarea facilă a unei aplicații software destinată departamentelor de resurse umane este un atribut care definește  sistemul, nu unul care diferențiază. Așadar, numărul de click-uri de la o acțiune la alta, posibilitatea de a crea scenarii folosind variabile, acces la un modul de tip Analytics dedicat și personalizat domeniului, toate acestea sunt funcționalități extrem de utile.

Setul de specificații imediat următor în ierarhia nevoilor unui departament  de resurse umane conține acele funcționalități dedicate administrării resurselor umane și gestiunii activităților de salarizare, prin calculatoare de salarii, posibilitatea generării rapoartelor, dosarelor salariaților, actelor, deciziilor, informărilor, contractelor de muncă, fișelor de post, pontaj.

De asemenea, acestea pot fi integrate cu alte sisteme complementare, cu rol în eficientizarea activității interne, cum ar fi sistemele de pontaj electronic, de document management, de control al costurilor (administrare costuri operaționale, contracte cu furnizorii), de Business Intelligence, cu aplicații de management de proiect sau cu un sistem ERP mult mai complex. Cu siguranță, decizia alegerii pentru implementare a acestora depinde extrem de mult de tipologia companiei, de nevoile sale, de dimensiuni și de obiectivele propuse.

Sunt tot mai des solicitate modulele de evaluare a performanței angajaților, iar acest modul poate fi unul personalizat în funcție de gradul deschiderii spre inovație a companiei și de accentul pus pe acest sistem intern de fidelizare.

De unde pot fi achiziționate aplicațiile software dedicate departamentelor de HR?
Sistemele software sau modulele de HR pot fi solicitate companiilor producătoare sau, pentru o viziune de ansamblu și pentru a facilita procesul de căutare, utilizatorii interesați pot accesa marketplace-ul dedicat aplicațiilor informatice, Softlead.

Softlead
Softlead este prima platformă integrată de tip marketplace, care comercializează soluții software, generează lead-uri și promovează suite de aplicații informatice. Misiunea Softlead este aceea de a stabili conexiuni valide între furnizorii de soluții software și potențialii achizitori, construind punți de legătură bazate pe nevoi reale.

Vezi toate noutățile