Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Companii

Sondaj

 
Nu ti-ai facut inca un cont pe buzzjob pentru ca:
 Nu ai timp
 Inscrierea este complicata
 Sunt mult prea multe campuri
 Nu ai gasit jobul potrivit pentru tine
 Ai cont pe alte site-uri de job-uri
 Probleme tehnice

Interview session: "to do" and "not to do"

Postat: 2016-02-02

Anunțuri de angajare peste tot.. o mulțime de anunțuri. Ești interesat, crezi că te pliezi pe cerințe și corespunzi criteriilor. Aplici și ești chemat la interviu. Pe lângă entuziasmul care te cuprinde, un fior îți cutremură corpul. Nu e panică! Planul de acțiune pentru interviu e aici. Citește, filtreză și aplică. 

1. Dă o tură de dulap.  Pentru un interviu trebuie să te îmbraci corespunzător. Știu, blugii skiny și t-shirt-ul albastru îți poartă noroc, dar mai facem și excepții.

2. Fă-ți temele. Este important să știi câteva informații despre compania la care ai aplicat, ceva detalii generale.  Trebuie să arăți interesat, nu ca un robot care memoreză informații.

3. Time is money. Da, poate fi principiul tău, dar și al angajatorului. Așa că, incearcă să fii inainte la locul stabilit cu 10-15 minute. Prima impresie e, de cele mai multe ori, cea mai importantă.

4. Detaliile fac diferența. Evită gesturile necontrolate, ticurile nervoase și orice altceva ce ar atrage atenția de la discuția propriu-zisă. Nu cred că îți dorești să pleci mai devreme decât e cazul.

5. Minciuna are picioare scurte. Cu toții știm asta, de aceea sinceritatea trebuie sa plutească deasupra ta. Creativitatea o activăm, dar nu la acest nivel.

6.  Keep calm and be positive.  Arată-ți interesul, pune întrebări  pertinente. Pont: interesul poate constitui un plus pentru tine. Majoritatea angajatorilor cred că plictiseala din timpul interviului se poate manifesta și în timpul programului de muncă. Și nimeni nu-și doreste asta, nu?

7.  Trecutul rămâne în dulap. Evită să faci comentarii negative despre foștii angajați, colegi sau piața de domeniu. Concentrează-te pe prezent și viitor. 

8. Nepolitețea nu e un atu. Închide telefonul mobil, tableta sau alte gadgeturi. Rețelele sociale, prietenii, mama sau tata pot aștepta.  Veștile bune se dau după. 

9. Stium că îți place să vorbești, să povestești, să te destăinui.  Nu e nevoie să oferi mai multe detalii decât e cazul, să oferi prea multe informații personale. Te asigur că angajatorul nu vrea să știe ce cluburi frecventezi, în ce restaurante mănânci sau unde alergi la sală. Less is more.

10. Zâmbește, strânge ferm mâna la final și....trimite mail de mulțumire după interviu. Cu cât emani siguranță, cu atât mai mult stârnești misterul și angajatorul te va vrea. 

PS: să nu uităm de gumă, datul cu ruj sau aranjatul părului. Sunt de evitat, bineînțeles!

Vezi toate noutățile