Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Companii

Sondaj

 
Nu ai aplicat pana acum pe buzzjob pentru ca:
 Vrei doar sa afli ce se cauta pe piata muncii
 Anuntul apare si pe alte site-uri
 Preferi sa contactezi direct compania
 Preferi sa trimiti un e-mail recrutorului
 Nu ai gasit inca job-ul potrivit
 Cerintele depasesc nivelul tau de experienta
 Vrei doar sa afli ce se cauta pe piata muncii
 Anuntul apare si pe alte site-uri
 Preferi sa contactezi direct compania
 Preferi sa trimiti un e-mail recrutorului
 Nu ai gasit inca job-ul potrivit
 Cerintele depasesc nivelul tau de experienta

Cum te ajută limbile străine să îți găsești mai ușor un job

Postat: 2017-03-28

Una dintre cele mai valoroase caracteristici pe care o caută angajatorii în rândul angajaților este abilitatea de a vorbi una sau mai multe limbi străine. Cunoașterea unei limbi străine, precum engleza, germana sau franceza, îi demonstrează angajatorului valoarea pe care o aduci companiei sale ca angajat și ca persoană. Mai jos, am enumerat câteva motive pentru care limbile străine te ajută să îți găsești mai ușor un job. Iată care sunt acestea!

3 moduri prin care limbile străine te ajută să îți găsești un job

1.  Te poți vinde mai ușor

În momentul în care îți faci CV-ul, este important să te prezinți ca fiind cel mai bun candidat pentru poziția pentru care aplici. Iar menționarea limbilor străine cunoscute te poate ajuta să te distingi mult mai ușor pe o piață suprasaturată de viitori angajați. Obținerea unui loc de muncă poate fi grea, având în vedere că sunt multe persoane care aplică pentru un singur post. Iar cunoașterea unei anumite limbi străine s-ar putea să fie lucrul care să-ți obțină un interviu din prima.

2. Poți clădi relații profesionale mai ușor

Abilitatea de a vorbi o a doua sau chiar și a treia limbă străină transcende dialogul vorbit. Această abilitate îți permite să te raportezi la diferite grupuri culturale și, de ce nu, să vorbești într-o limbă străină la interviu, cu unul dintre managerii străini, pentru a îndepărta barierele limbajului. Acest tip de dialog și construirea relațiilor profesionale reprezintă doi piloni care te pot ajuta să îți găsești mai ușor un job.

3. Îți poți îmbunătăți celelalte abilități

Multe cercetări ne dezvăluie că, împreună cu limbile străine cunoscute, vin la pachet mai multe abilități. De exemplu, persoanele care cunosc o a doua limbă foarte bine sunt mai creative și pot rezolva problemele complexe mai ușor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Chicago, oamenii care vorbesc mai multe limbi străine au mai multă încredere în propriile alegeri.

Arvato este una dintre companiile care apreciază angajații ce cunosc una sau mai multe limbi străine. Pe lângă limba engleză, care a devenit mai mult o necesitate, decât un good-to-have, sunt căutate persoane care cunosc la nivel ridicat limba germană, italiană sau franceză. Poți să te înscrii aici la evenimentul Open Doors Arvato, care va avea loc pe 9 mai în Brașov și care îți poate aduce un job într-o companie cunoscută la nivel internațional.

Vezi toate noutățile