Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Companii

Sondaj

 
Nu ti-ai facut inca un cont pe buzzjob pentru ca:
 Nu ai timp
 Inscrierea este complicata
 Sunt mult prea multe campuri
 Nu ai gasit jobul potrivit pentru tine
 Ai cont pe alte site-uri de job-uri
 Probleme tehnice

6 trucuri care te ajută să inovezi

Postat: 2017-05-11

Este inovația simplă sau nu?

Dacă întrebam 300 de oameni cum ar inova, cu siguranță am avea 300 de răspunsuri diferite. Modul de gândire este decisiv în atingerea inovației. Dar, indiferent de strategia pe care compania decide să o implementeze, este nevoie și de procese și instrumente, acestea fiind nenumărate. Bine de știut este faptul că inovația nu dispune de scurtături.

Iată câteva instrumente necesare unei inovații de succes:

1. Fii receptiv și gata de schimbare

Una dintre definițiile inovației este “ceva diferit ce are impact “. Înainte ca strategia companiei să fie gândită și să se pornească pe calea inovației, compania trebuie să se asigure din timp ca schimbările vor fi acceptate și susținute. Compania, alături de echipa sa, trebuie să accepte că schimbarile pot însemna diferite produse și servicii, diferite modele de business sau condiții de muncă.

2. Fii pregătit să riști

Una dintre cele mai mari bariere ale inovației este riscul. Inovația și riscul merg mână-n mână, așa că fii pregătit să rupi acea barieră. Comfortul a impiedicat de-a lungul timpului dezvoltarea mai multor idei, oportunități și acțiuni extraordinare.

3. Oamenii buni sunt mai importanți decât aptitudinile bune

Inovația este o acțiune întâlnită în fiecare om. Dar nu toți vor porni pe calea inovației. Poți dobândi destule aptitudini, dar nu vei face față procesului de inovare dacă nu ești open-minded, pasionat,  adaptabil și pregătit să riști. Aptitudinile pentru a aduce inovații de succes sunt necesare, dar oamenii buni vor face diferența.

4. Fii open-minded

“Think outside the box“ este mai mult decât un clișeu business, este una dintre cheile succesului. Lumea este un laborator de idei, așa că nu ar trebui să îți fie teamă să gândești departe. Inovațiile de succes  sunt realizate prin abordarea altor puncte de vedere și a unei gândiri dezvoltate. Curiozitatea este întotdeauna necesară.

5. Consumatorul are întotdeauna dreptate

Companiile de success abordează o filozofie de business  care este centrată pe client, o metodă de conducere a afacerii care se axează pe client, aceasta fiind şi raţiunea pentru care afacerea există. Asigură-te că organizația ta este implicată în ceea ce își dorește piața, nu în ce își dorește compania.

6. Inovația este un proces repetitiv

Poți crea un plan detaliat pentru a inova, dar aceste strategii rar supraviețuiesc primului contact cu piața. Succesul vine în momentul în care înveți să te adaptezi și sa te schimbi în funcție de piață și de dorințele consumatorului. Niciun plan logic sau strategie prestabilită nu va rezista în fața schimbării continue a pieței sau a cerințelor consumatorilor.

Pentru a afla cum poți păși pe calea inovației, te invităm la IT & Engineering by Innovation Leaders, de pe 25 mai.

Înscrie-te aici pentru a învăța cum să alegi pașii corecți spre marea destinație numită Inovație.

Vezi toate noutățile