Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Companii

Sondaj

 
Nu ti-ai facut inca un cont pe buzzjob pentru ca:
 Nu ai timp
 Inscrierea este complicata
 Sunt mult prea multe campuri
 Nu ai gasit jobul potrivit pentru tine
 Ai cont pe alte site-uri de job-uri
 Probleme tehnice

Vino alături de noi în echipa McDonald's!

Postat: 2017-10-17

În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 68 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are peste 4.000 de angajaţi şi primește zilnic peste 190.000 clienţi. 

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 132 de restaurante în locatii importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé.

Echipa McDonald’s este formată astăzi din peste 4.000 de membri, iar programele de resurse umane i-au adus companiei, pentru al treilea an consecutiv, distincția de unul dintre cei mai buni angajatori, conform AON România. 

Beneficiile angajaților și Școala McDonald’s
McDonald’s pune accent pe beneficiile oferite angajaților săi. Încurajează performanța și din acest motiv se concentrează pe recompensarea acestora prin acordarea de bonusuri individuale și de echipă – în funcție de performanța restaurantelor. De asemenea, premiază atât cei mai buni 40 de de angajați studenți care au rezultate bune la școală și la locul de muncă, cât și cei mai buni manageri de restaurant.

Fiecare angajat din restaurantele McDonald’s primește certificare profesională de Lucrător Comercial și, în funcție de nivel, managerii beneficiază de diverse cursuri de training.

Cine sunt angajații McDonald’s?
Ca și angajator, unul dintre obiectivele principale este asigurarea unui mediu propice angajaților, pentru învățare și dezvoltare. 
McDonald’s oferă o varietate de beneficii și oportunități adaptate stilului de viață al angajaților, cu scopul de a-i încuraja și motiva în desfășurarea activităților de zi cu zi. O caracteristică și un punct cheie al sistemului McDonald’s este diversitatea angajaților. 
De la tineri elevi și studenți aflați la început de carieră, la tineri care își doresc să promoveze în domeniu sau oameni care avansează în fiecare an în sistemul McDonald’s, compania își susține angajații în a-și dezvolta un sistem de valori atât cu privire la locul de muncă, dar și în ceea ce privește viața personală și viața de familie. 

Experiența McDonald’s 
Stimularea dezvoltării profesionale și personale, a performanței și a muncii în echipă sunt valori care poziționează de trei ani compania în vârful topului celor mai buni angajatori din România.

În România, compania a modificat de la 1 ianuarie 2017 grila de salarizare pentru angajați. Astfel, salariul de intrare brut a ajuns la 1.650 RON, la care se adaugă bonuri de masă în valoare de 200 RON, precum și un pachet substanțial de beneficii.

Motivarea angajaților e susținută în fiecare an prin programe variate, gândite special pentru ei, precum Bursele McDonald’s, Cupa McDonald’s la Fotbal sau Family Night, o seară în care lumea McDonald’s se deschide pentru familiile și prietenii angajaților.
Pentru mai multe informații vizitați: 
www.mcdonalds.ro  și www.facebook.com/McDonalds.ro

Vezi toate noutățile