Companii

Sondaj

 

De unde ai aflat de buzzjob.ro?

 Site-uri
 Mail direct
 ONG-uri si asociatii studentesti
 Blog-uri
 Facebook
 LinkedIn
 Recomandarea prietenilor
 Altele

Sfaturi pentru redactarea unei scrisori de intenție

Postat: 2015-05-25

De cele mai multe ori, atunci când se aplică pentru un loc de muncă, pe lângă CV se solicită şi o scrisoare de intenţie, iar aceasta poate fi şi cea care îl determină pe recruiter să-ți ia în considerare aplicația. Aşadar, iata câteva elemente cheie pentru redactarea unei scrisori de intenţie care îl va convinge pe viitorul tau angajator să-ți vizualizeze și CV-ul.

În primul rând, este foarte importantă formula de adresare cu care începi o scrisoare de intenție. Este indicat să te informezi cu privire la cine este persoana care va citi scrisoarea şi să te adresezi direct acesteia.  Astfel, vei realiza  un prim contact,  iar acest lucru cu siguranță, îi va capta atenția.

De asemenea, este important să te documentezi despre compania respectivă, să afli care sunt punctele sale forte, dar și cele slabe și să evidențiezi cum ai putea să contribui, prin competențele și aptitudinile tale, la dezvoltarea acesteia. Mai mult, este recomandat să explici ce te motiveaza să lucrezi în cadrul acelei companii și de ești tu omul potrivit pentru cultura lor organizațională.

Un aspect ce trebuie evitat este repetarea informațiilor din CV. În scrisoarea de intenție trebuie să incluzi aptitudinile și calificările cheie, respectiv acele elemente relevante care te recomandă și care s-ar putea pierde în multele informații din CV.

În ceea ce privește lungimea adecvată a unei scrisori de intenție, aceasta nu trebuie să depășească sub nici o formă o pagină, mai exact 3-4 paragrafe. Astfel, în primul paragraf se prezintă poziția pentru care aplici și locul în care ai văzut anunțul de angajare.

Al doilea, uneori și al treilea  paragraf, cuprind informații prin care demonstrezi de ce ești potrivit pentu acel job, ce ai de oferit și cum se pliază experiența ta pe cerințele respectivului post.

În ultimul paragraf trebuie să faci trimitere la CV și sa iti exprimi dorință de a fi contactat pentru stabilirea unui interviu. 
În ceea ce privește formula de încheiere, aceasta rămâne opțională, însă nu trebuie să fie foarte personală; sunt recomandate încheieri cum ar fi „Cu  stimă/ considerație/ respect/ sinceritate”.

Dupa cum se poate observa,  redactarea unei scrisori de intenție nu este un proces complicat. Important este să o personalizezi cât mai bine posibil și să pui în valoare acele caracteristici personale care să-l determine pe cel ce o citește să îți vizualizeze CV-ul, să te programeze pentru un interviu, iar mai apoi să te angajeze pentru poziția respectivă.

Vezi Model scrisoare de intentie 

Vezi toate noutățile