Companii

Sondaj

 

De unde ai aflat de buzzjob.ro?

 Site-uri
 Mail direct
 ONG-uri si asociatii studentesti
 Blog-uri
 Facebook
 LinkedIn
 Recomandarea prietenilor
 Altele

CV-ul care te aduce în fața recruiter-ului

Postat: 2015-06-03

CV-ul este cel care te reprezintă în faţa angajatorului, iar dacă ştii cum să te promovezi fără să exagerezi, ai toate şansele să fii chemat la un interviu. Un CV bun nu trebuie să cuprindă exagerări, “publicitatea” pe care ţi-o faci trebuie să reflecte adevărul. Mai mult decat atât, trebuie să le oferi posibililor angajatori siguranţa ca nu vei părăsi compania la scurt timp şi că se pot baza pe tine atunci când au nevoie.

În plus, trebuie să ai în vedere faptul că trăim într-o lume în care totul se petrece rapid, iar specialistul în recrutare nu are timp să citească pagini întregi. Prin urmare, trebuie să te gandeşti cum să îl convingi încă din primele rânduri că tu meriţi să fii angajat în acea companie. Îți oferim câteva sfaturi pentru a te ajuta să reuşeşti:

• Este bine să îţi setezi un obiectiv înainte să începi să îţi redactezi CV-ul – trebuie să fii foarte specific, mai exact, trebuie să scrii doar abilităţile care te recomandă pentru job-ul dorit. De exemplu, dacă vrei să aplici pentru un  post de inginer, este necesar să menționezi clar că aplici pentru acest post şi să îţi expui calităţile care te recomandă pentru acesta. Pentru orice altă poziție, trebuie să îți adaptezi CV-ul.

• Crează un CV simplu, uşor de citit – nu trebuie să exagerezi când descrii ceea ce ai făcut la job-urile anterioare, un text lung nu va capta atenţia (un număr mare de pagini nu îți aduce niciun beneficiu în plus) așadar, spune pe scurt ceea ce te recomandă.

• CV-ul trebuie să conţină cel puţin un obiectiv profesional. Deși foarte mulți neglijează acest capitol, el poate fi un mod de a te introduce în faţa angajatorului.

• CV-ul nu trebuie să fie similar unei fișe de post – scrie pe scurt despre proiectele în care ai fost implicat, ce rezultate ai obţinut, ce ai învăţat şi care a fost contribuţia ta la acel proiect.
• Nu exagera cu detaliile personale – recrutorii nu sunt interesaţi de acestea.

• Menţionează ce beneficii ai putea aduce companiei – ai grijă ca acele beneficii să aiba o baza solidă.

• Spune adevărul atunci când îţi redactezi CV-ul – mai devreme sau mai târziu recrutorul îşi va da seama dacă informațiile sunt veridice, mai ales că o parte dintre angajatori caută informaţii despre posibilii angajaţi pentru a se asigura că acestea sunt corecte. Ei pot verifica oricare dintre aceste detalii: referinţe, activitatea desfășurată în cadrul celorlalte locuri de muncă și nu în ultimul rând,  studiile pe care le-ai menţionat.

• Recitește CV-ul și verifică să fie scris corect din punct de vedere gramatical, o greșeală de acest tip, fie ea și din neatenție, te poate costa excluderea de pe lista candidaților eligibili.

• Nu folosi abrevieri sau acronime. Există situații în care recrutorul nu cunoaște acele abrevieri și astfel poți pierde puncte în fața celor cu care concurezi pentru un job.

• Este necesar să îţi actualizezi CV-ul ori de câte ori consideri ca ai acumulat o experiență care îți poate aduce un plus în fața viitorului tău angajator.

Un CV bine făcut necesită multă atenţie, dar şi mult exerciţiu. Lucrurile se simplifică odată ce ai realizat un model standard. Pe baza acestuia poţi face modificări în funcție de job-ul vizat.
 

Vezi toate noutățile