Fresh from the Press

cariera

3 tactici care ajută femeile să obțină jobul mult dorit

Nu sunt multe companii care să aibă un număr de angajate mai mare decât numărul de angajați. Dar această schimbare poate apărea dacă știi să crești, să cultivi și să reții talentul în compania ta. În topul companiilor din Fortune realizat în 2018, doar 6% din managerii a 500 de companii erau femei. Însă există anumite tactici care ajută femeile să obțină jobul mult dorit. Iată care sunt acestea!

Ce tactici ajută femeile să obțină jobul pe care și-l doresc?

1. Încrederea de sine

Femeile nu se evaluează uneori atât de bine pe cât ar trebui. De aceea, nu știu să își vândă abilitățile la un interviu de angajare. Nu vor să spună că au condus un proiect sau că au fost cele datorită cărora succesul companiei a fost posibil, deoarece au impresia că ar părea că se laudă. Preferă să spună că succesul a fost un efort colectiv din parte echipei, chiar dacă a fost datorită lor. Însă trebuie să existe un echilibru. La urma urmei, este un interviu. Dacă tu nu știi să îți vinzi abilitățile profesionale, cine crezi că o va face?

2. Sinceritatea

Femeile nu sunt promovate la fel de des ca bărbații. Există multe motive posibile pentru acest lucru, însă unele dintre acestea pot fi controlate de femei. O modalitate de a-și spori șansele de a fi promovate este să se asigure că managerii cunosc acest interes. Acestea pot să le ceară managerilor să le evalueze poziția în companie și să le spună de ce ar fi nevoie pentru a obține jobul pe care și-l doresc.

Sinceritatea este importantă și în momentul în care femeile își caută un loc de muncă după o perioadă în care nu au lucrat. Indiferent dacă a fost vorba despre un an de îngrijire a nou-născutului, despre șase luni în care au avut grijă de un părinte bolnav sau de doi ani în care au călătorit, candidatele trebuie să fie sincere cu recrutorii când vine vorba despre ceea ce poate părea ca o perioadă lipsă dintr-un CV.

3. Modul în care interacționează cu recrutorii

Relația oricui cu o companie începe în momentul în care este trimisă aplicația. Este o oportunitate perfectă pentru a se face remarcat. Unii recrutori adoră să citească secțiunea cu abilități din partea de jos a CV-ului, deoarece ar putea indica anumite soft skills care pot distinge un candidat de altul. Este importantă conexiunea cu recrutorul, mai ales că inițial este vorba doar despre o discuție la telefon.

cariera

Greșelile de angajare pe care le fac startup-urile

Ca startup, angajații tăi sunt cea mai importantă investiție pe care o faci. Calitatea talentului ar trebui nu doar angajată, ci și păstrată în companie. Iar acesta poate fi un factor determinant când vine vorba despre succesul startup-urilor. Nu toți fondatorii unei companii au experiență în domeniu recrutării. Din cauza acestei lacune, apar greșelile de angajare pe care le fac startup-urile. Iată câteva dintre acestea!

Care sunt greșelile de angajare pe care le fac startup-urile?

1. Nu este cunoscută și înțeleasă misiunea companiei

Fondatorul are o idee destul de cară cu privire la obiectivele sale și la traseul afacerii sale. Cu toate acestea, s-ar putea să fie complicat de pus pe hârtie. Este posibil să fie omise valorile dorite de la o echipă. Iar în momentul în care vrei să mărești echipa dintr-o companie, misiunea și valorile sunt unele dintre cele mai importante aspecte în recrutare. Trebuie să îți dai seama dacă un anumit candidat se potrivește în echipă, iar candidații să decidă dacă se pot integra sau nu. Dacă stabilești misiunea și valorile de la început, orice potențial angajat va înțelege direcția în care vrei să meargă compania. În acest fel, vei avea o echipă ai cărei membri lucrează împreună cu același scop.

2. Nu sunt angajați specialiști

La început de drum, fondatorii se ocupă de mai multe departamente. Dar acest lucru nu înseană că trebuie să angajeze persoane care fac același luru. Poate că managerul de vânzări trebuie să lucreze mai mult cu managerul de marketing. Dar dacă angajezi generaliști în ideea că vor putea conduce mai multe departamente, riști să ajungi să ai angajați care sunt medii la mai multe lucruri, dar nu excelează într-un domeniu anume. Pe măsură ce startup-urile se dezvoltă, acești membri ai echipei nu mai sunt la fel de utili, având în vedere că începi să formezi echipe de specialiști.

Atunci când faci angajări într-un startup, este important să îți dai seama de ce abilități ai nevoie. Și să angajezi persoana care le are.

3. Sunt ocupate prea repede pozițiile disponibile

Totul pare a merge bine, clienții încep să fie din ce în ce mai numeroși, iar afacerea se dezvoltă. Însă presiunea pusă pe membrii echipei crește. De aceea, începi să recrutezi imediat. Însă nu trebuie să te grăbești. Trebuie să te asiguri că potențialii angajați au abilitățile potrivite și o viziune care se potrivește culturii companiei. Dacă omiți aceste criterii, vei avea probleme, când ar trebui să ai o echipă care să definească imaginea companiei.

stiri

Biroul din Italia care a fost desemnat cel mai sănătos loc de muncă din lume

Imaginează-ți că ar exista săli de ședințe cu mingi de echilibru, birouri inundate de lumină naturală, benzi de alergare pe holuri, un restaurant in-house care pregătește mese nutritive, un centru spa și pauze de prânz de două ore. Și toți angajații ar putea profita de toate acestea. Pare imposibil? Nu și pentru biroul din Italia care a fost desemnat cel mai sănătos loc de muncă din lume.

Cum a ajuns un birou din Italia să fie declarat cel mai sănătos loc de muncă din lume?

În urmă cu șapte ani, producătorul de echipamente premium de gimnastică Technogym a deschis un campus de 15 hectare în regiunea Emilia-Romagna din Italia. Numit Technogym Village și declarat de publicația Forbes ca fiind drept cel mai sănătos loc de muncă din lume, acesta reflectă convingerile fondatorului și CEO-ului său, Nerio Alessandri, că investiția în bunăstarea angajaților și într-un stil de viață care prioritizează activitatea fizică, nutriția sănătoasă și abordarea mentală pozitivă reprezintă cu adevărat o investiție inteligentă.

Alessandri, care a înființat compania în garajul său în urmă cu 36 de ani, are în vedere un studiu realizat în 2017 de World Economic Forum, care sugerează că fiecare dolar investit în programele de wellness ale companiei are ca rezultat un câștig de 4 dolari, datorită creșterii productivității, creativității și motivației. Alessandri nu crede în sentimentul ciudat de a face exerciții și de a împărți un vestiar cu colegii. Bazându-se pe experiența companiei Technogym care a proiectat aproximativ 10.000 de centre de wellness coporatiste în întreaga lume, acesta susține că exercițiile alături de colegii tăi și de șef reprezintă o modalitate bună de a îmbunătăți comunicarea în cadrul companiei.

În afară de campusul modern și de o serie de programe gratuite de wellness, cum ar fi activități de fitness, cursuri de management al stresului, meditație și examene fizice anuale, cel mai bun lucru cu privire la Technogym Village poate fi atitudinea sa temperată față de exerciții. Un exercițiu în grup la locul de muncă este o activitate distractivă, care nu ar trebui să fie obligatorie pentru niciun angajat. Forma fizică sănătoasă nu este o datorie a membrilor echipei, dar este stimulată în cadrul Technogym Village, angajații devenind mai activi și mai motivați să facă mișcare.

Alessandri speră că abordarea companiei în ceea ce privește sănătatea angajaților să inspire alte organizații să facă același lucru. Programele de wellness nu necesită neapărat exerciții complexe sau pauze mai lungi. Acțiunile simple, cum ar fi încurajarea angajaților să folosească scările în loc de lift sau existența vestiarelor și dușurilor la birou pentru a încuraja oamenii să meargă pe bicicletă până la muncă ar putea fi un pas important.

Sursă: https://qz.com

cariera

Cum să îți dai demisia cu grație

Ai căutat locuri de muncă, ți-ai trimis CV-ul, ai fost la interviuri și ai negociat salariul. În cele din urmă, ai acceptat o propunere pentru un nou loc de muncă. Felicitări! Ești sigur că poziția este potrivită pentru tine și abia aștepți să începi. Mai ai de făcut un singur lucru: să-ți dai demisia de la locul de muncă actual. Și probabil că este o discuție pe care nu vrei să o porți, dar trebuie. Iată câteva sfaturi care te ajută să îți dai demisia cu grație!

Ce ar trebui să știi dacă vrei să îți dai demisia cu grație?

Acea perioadă de așteptare până la începerea unui loc de muncă este interesantă, dar s-ar putea să te gândești și la părțile mai puțin plăcute: despărțirea de angajatorul actual. Este important să te gândești la modul în care îți dai demisia. Managerii și colegii s-ar putea să își aducă aminte cum ai plecat la fel de vivid precum perioada de timp petrecută luccrând acolo. Uneori, această impresie finală are o importanță mai mare. În unele sondaje, mai mult de 80% dintre managerii de resurse umane au declarat că modul în care o persoană demisionează are un efect semnificativ asupra oportunităților sale profesionale viitoare. O impresie bună este la fel de importantă atunci când părăsești o poziție precum momentul în care te prezinți la următorul loc de muncă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți dai demisia cu grație!

Asigură-te că ai altă ofertă sau un alt plan

Înainte de a-i spune managerului că pleci, asigură-te că ai trecut peste toate etapele administrative de la noua companie și că ai o ofertă sigură.

Scrie o scrisoare de demisie

Aproape sigur ți se va cere să scrii o astfel de scrisoare după ce anunți că vrei să îți dai demisia, așa că îți poți face o favoare și o poți redacta înainte de a te întâlni cu managerul. O scrisoare de demisie poate fi utilă și atunci când anunți, fiind un script pe care îl folosești.

Exersează ce vei spune

Cu scrisoarea de demisie în mână, repetă ce intenționezi să îi spui managerului tău. Cel mai bine este să fii direct, chiar dacă ai emoții. Un avans lung va crea un moment incomod pentru tine și pentru șeful tău. Ar trebui să îi mulțumești șefului tău că și-a făcut timp să stea de vorbă cu tine, dar că ai acceptat un job la altă companie și că poți sta în preaviz o anumită perioadă de timp. De asemenea, poți spune cât de mult apreciezi oportunitățile care ți s-au oferit la locul actual de muncă.

Pregătește-te pentru orice reacție din partea managerului tău și repetă răspunsul pentru fiecare! În timpul întâlnirii, ascultă reacția managerului! Dacă ai repetat răspunsurile potențiale, poți să fii sigur că ești pregătit pentru orice s-ar întâmpla. Este important să ai răspunsuri și pentru eventualele întrebări pe care ți le va pune managerul actual. Cel mai bine este să spui că este timpul să te îndrepți către o nouă poziție și noi provocări. Un răspuns pozitiv și scurt te poate salva de la o conversație extinsă care s-ar putea transforma rapid în ceva negativ și care ar putea deteriora relația pe care o ai cu managerul tău.

stiri

Cursul de fericire de la Yale este disponibil gratuit pe internet

Se spune că fericirea este contagioasă. Iar cel mai popular curs de la Universitatea Yale este cel la care s-au înscris 1.200 de studenți și se numește „Psychology and the Good Life” (Psihologie și Viața Bună). Iată ce ar trebui să știi despre cursul de fericire de la Yale!

De ce ar trebui să urmezi cursul de fericire de la Yale?

Cursul de fericire al lui Laurie Santos este foarte cunoscut în campusul Universității Yale, acesta oferind sfaturi practice cu privire la cum ar trebui să îți alegi o carieră potrivită pentru propria persoană și cum să separi interesele care îți aduc satisfacție de cele superficiale. Există o versiune extinsă a cursului, care a fost filmată în casa lui Santos și care este disponibilă gratuit pe internet, ca parte a unei serii de seminarii pe tema științei bunăstării. Cursuri de fericire există peste tot în Statele Unite. Factorii, cum ar fi controversele politice din țară și atenția acordată afecțiunilor mintale declanșate de stresul din universitățile elitiste, nu sunt greu de înțeles.

Santos a declarat că mesajul de la baza cursului său rezonează cu studenții și poate cu oamenii de toate vârstele care se străduiesc să combine mediul academic și profesional cu satisfacția în viață și conexiunile sociale. Președintele Universității Yale, Peter Salovey, a declarat că elevii caută sensul vieții. Numărul mare de studenți care urmează cursul de fericire sugerează cu siguranță acest lucru.

Poți urma cursul de fericire aici: https://www.coursera.org/learn/the-science-of-well-being

Sursă: https://qz.com

stiri

Băncile din Londra vor absorbi poluarea

Există multe companii care vorbesc despre proiecte inovatoare ce pot schimba lumea, dar doar câteva dintre acestea și fac ceva în această privință. Vestea bună este că băncile din Londra vor absorbi poluarea. Iată mai multe despre acest proiect!

Cum vor putea absorbi poluarea băncile din Londra în același mod precum copacii?

În Londra s-a apelat la o soluție funcțională pentru a diminua poluarea urbană. O singură bancă și filtrul său pentru poluare are capacitatea de curățare a aerului pe care o au 275 de copaci, în timp ce ocupă doar 1% din spațiul necesar pentru a planta atât de mulți copaci.

Ideea provine de la un startup german, care a instalat astfel de bănci și în alte orașe din lume, acum ajungând în Londra. Prima astfel de bancă a fost plasată pe strada Galsshouse, în apropiere de Picadilly Circus, una dintre cele mai faimoase locații din Londra. Nivelul de poluare a aerului din Londra depășește în mod constant nivelul anual agreat încă din primele săptămâni ale fiecărui an.

Cum funcționează această bancă? Este mai mult decât o bancă, este o combinație de mușchi și plante care îndepărtează organic praful și dioxidul de azot. De asemenea, dispune de un sistem de monitorizare integrat care verifică, printre altele, nivelul de poluare, temperatura aerului și calitatea apei și este echipat cu panouri solare pentru a se susține singur.

Deși startup-ul german nu poate rezolva singur problema poluării din Londra, este un pas în direcția cea bună. Nu există o soluție simplă. Pe lângă munca dusă pentru a reduce emisiile de carbon de la clădiri și numărul de mașini de pe străzi, este important și să fie testate noi tehnologii. Compania germană speră că acesta este doar începutul pentru tehnicile de combatere a poluării. Alte orașe vor urma exemplul și se vor alătura și altor zone urbane din întreaga lume care utilizează tehnologii inovatoare pentru combatarea poluării.

Sursă: https://mymodernmet.com

cariera

Cum să crești dedicarea angajaților tăi

Fiecare business are o responsabilitate față de proprii angajați, precum și față de consumatorii săi. Angajații care se simt bine la locul de muncă tind să muncească mai mult și sunt susceptibili unui risc scăzut de a părăsi compania, salvând businessul de costul recrutării și instruirii unor înlocuitori. Poți crește dedicarea angajaților tăi prin mai multe modalități, pe baza a ceea ce se potrivește bugetului și culturii locului de muncă. Iată câteva exemple din care te poți inspira și tu dacă vrei să crești dedicarea angajaților tăi!

De ce este atât de important să crești angajamentul salariaților tăi

Potrivit raportului State of the Global Workplace realizat de Gallup, doar 15% dintre angajații din întreaga lume sunt dedicați joburilor lor, ceea ce înseamnă că investesc emoțional în petrecerea timpului, energiei și în talentul necesar pentru adăugarea de valoare în echipă și pentru a ajuta compania să avanseze. Studiile arătate de Gallop arată că această problemă a companiilor le costă pe acestea 550 de miliarde de dolari pe an în Statele Unite, din cauza productivității pierdute. Se poate vedea astfel de ce este vorba despre o problemă atât de serioasă. Însă poate fi și o oportunitate uimitoare pentru companiile care cresc dedicarea angajaților lor.

În momentul în care suntem fericiți, avem mai multă energie, suntem mai puțin stresați, îi ajutăm mai mult pe ceilalți, suntem mai creativi și bifăm mai multe lucruri din cele pe care ni le propunem. Când vine vorba despre locul de muncă, fericirea clienților și consumatorilor s-a aflat în lumina reflectoarelor. Însă a devenit evident și faptul că fericirea angajaților ar trebui să devină o prioritate. La urma urmei, angajații fericiți înseamnă productivitate îmbunătățită și un profit mai mare.

Angajații ar trebui să fie dispuși să se schimbe, întrucât situația lor personală și profesională se schimbă pentru a se adapta la ceea ce ar dori sau ar avea nevoie în viața profesională. A devenit vital ca angajatorii și departamentul de resurse umane să pună un accent puternic pe menținerea unor talente în companie prin integrarea de mici schimbări eficiente la nivelul culturii la locul de muncă, făcând angajații să se simtă apreciați, motivați și, prin urmare, loiali.

Metode care te ajută să crești dedicarea angajaților

1. Respectă nevoile angajaților tăi

Deși încercăm să ținem problemele personale departe de locul de muncă, există câteva momente în care viața personală și cea profesională se pot uni. Este important să se creeze o abordare flexibilă în ceea ce privește gestionarea forței de muncă, putând fi incluse modele flexibile de lucru, concediu anual și dezvoltare profesională.

Există numeroase avantaje ale flexibilității la locul de muncă, care să le permită angajatorilor și angajaților să ajungă la acorduri benefice pentru ambele părți. Unele companii pot oferi o flexibilitate mai mare, dar această flexibilitate asigură faptul că echilibrul dintre viața profesională și personală este consistent. Dacă încerci să înțelegi nevoile angajaților tăi, aceștia vor observa că faci eforturi pentru a-i integra pe deplin în companie și că îi consideri membri valoroși ai echipei, lucru care este vital pentru creșterea angajamentului și loialității lor.

2. Oferă feedback

Oamenii vor să știe când fac lucrurile corect. În plus, vor să știe și cum pot îmbunătăți ceea ce fac. Oferirea de feedback deschide comunicarea dintre manageri și angajați. Angajații înțeleg mai bine sarcinile la care sunt buni și ce aptitudini ale lor necesită mai multă atenție. Atunci când oferi feedback, trebuie să îți amintești că acesta este eficient doar atunci când este obiectiv și corect.

3. Oferă stimulente

Asigură-te că ai un program de compensare și stimulare adecvat pentru a ajuta angajații să se simtă apreciați și să aibă un motiv în plus pentru a rămâne în companie. Promovarea internă și posibilitatea creșterii salariului în timp pot servi drept motive de angajare. Și bonusurile pot fi luate în calcul pentru a recompensa dedicarea angajaților tăi.

stiri

Bolile sunt tratate cu cărți în Florența

În Florența există un loc în care este posibil să îți tratezi bolile cu cărți. Biblioteca se numește „Piccola farmacia letteraria” (Mica farmacie literară) și a fost creată de Elena Milini, ideea aceasta aducând pacienți din toată Italia în capitala Toscanei.

Locul din Florența în care bolile sunt tratate cu cărți

Ești trist? Tocmai ți-ai pierdut jobul sau ai trecut printr-o despărțire? Tratamentul în aceste cazuri este unul singur: o doză impresionantă de poezie. Librăria unde bolile sunt tratate cu cărți a devenit populară pe internet. Chiar și primarul capitalei Toscanei, Dario Nardella, a povestit în mediul online despre această locație. De fapt, cărțile pot vindeca sufletul. În unele cazuri pot agrava problema pe care o ai. Acestea nu sunt fapte dovedite științifice. Sau cel puțin nu încă.

În orice caz, inventarea acestei farmacii literare se află la baza succesului antreprenorial al acestei inițiative. Datorită publicității de care se bucură în acest moment, clienții nu sunt doar din Florența și Toscana. Oricum ai percepe acest lucru, relaxarea oferită de cărți rămâne un tratament mai bun decât altele. În plus, nu trebuie să te bazezi pe alții niciodată când vine vorba despre acest tratament, cărțile îți sunt alături ori de câte ori ai nevoie. Elena Molini a explicat motivul din spatele ideii sale. Aceasta a lucrat într-un lanț mare de librării și și-a dat seama că 90% dintre clienții săi îi cereau sfaturi în funcție de starea lor emoțională.

Acestea fiind spuse, Piccola farmacia letteraria pare să aibă grijă de orice boală existențială cu cărți. Mai mult sau mai puțin. În plus, este o librărie în care sunt acceptate și animalele de companie, având în vedere semnul de la intrare, care spune că oricine este binevenit, pe două sau patru picioare. Dar cum funcționează administrarea medicamentelor? Cu ajutorul unui catalog care poate fi accesat în bibliotecă, acesta împărțind stările și afecțiunile fizice în 60 de categorii. Astfel, toată lumea poate găsi un remediu pentru afecțiunea sa.

Sursă: https://www.fanpage.it

divertisment

7 modalități prin care chiar să nu iei jobul

Există dream job. Este jobul acela pe care ți-l dorești din tot sufletul și simți matchul profesional încă de la primul interviu. Sau poate este vorba despre jobul acela care te tot ajută să crești profesional și personal. Dar de ce ai nevoie pentru a-l obține? Da, este important să ai un CV bine pus la punct, să știi la ce ai aplicat când te sună HR-ul pentru a programa un interviu și să nu uiți să mergi propriu-zis la interviu. Dar poți să te și sabotezi singur. Nu e deloc greu. Hai că te învățăm noi câteva trucuri de auto-sabotare atunci când vine vorba despre interviuri. Iată 5 modalități prin care chiar să nu iei jobul la care ai aplicat!

1. Încearcă să minți în CV

Nu e vorba despre substantivul „minți”, ci despre forma la conjuctiv a verbului „a minți”. Ai descoperit anunțul pentru jobul pe care ți-l dorești mult. Din tot sufletul. Dar nu ai nici măcar jumătate dintre abilitățile necesare pentru a aplica. Ce rău poate face o minciună? Sau 2-3, în funcție de situație. Poate că nu ai tu abilitățile de care ai nevoie pentru job, dar nu te poate învinui nimeni că nu ești creativ. Nu știm cum de nu ți-a propus nimeni până acum să lucrezi în marketing.

2. Du-te complet nepregătit la interviu

Te întreabă HR-ul ceva? Răspunde fix pe lângă. Sau lasă greierii să cânte în depărtare, în timp ce te uiți în gol. Cui nu îi place să audă sunete din natură într-un moment atât de stresant?

3. Mestecă gumă

Da da, ai auzit bine. Cu gura deschisă chiar, dacă nu vrei deloc jobul ăla la care ai mers la interviu. Ce sunt acelea bune maniere? Cine a zis că ai nevoie de ele pentru a obține un job?

4. Vorbește ca și cum nu ai fi ieșit de o lună din casă

Te-au chemat la interviu ca să vorbești despre tine, nu? Cine a spus că trebuie să povestești doar despre experiența profesională? Începe să spui și ce fac colegii de apartament, ce mâncare uscată preferă animalul tău de companie și în ce relații ești cu familia ta.

5. Îmbracă-te complet neadecvat

Ai fost la o petrecere cu o seară înainte și nu ai mai ajuns pe acasă înainte de interviu? Perfect, mergi direct așa. Îi arăți recrutorului că poți să te distrezi și poți să mergi și la birou. Eventual, ține și niște ochelari de soare pe ochi. Parcă nu ai vrea să lași și cearcănele să se vadă.

6. Fii complet nehotărât

Te întreabă recrutorul dacă vrei apă sau cafea. Și îi răspunzi că da. Da la ce? Apă, cafea? Ce mai contează? Nu te angajează cineva să iei decizii. Tu abia ai reușit să iei decizia să ieși din casă și să mergi la interviu. Să alegi și între apă și cafea este deja prea mult pentru o zi.

7. Bârfește-ți fostul angajator sau foștii colegi

Abia așteptai să pleci de la fostul birou. Ai o listă întreagă de lucruri care te deranjau. Și nu ai cui să le spui. Simte-te ca la psiholog la interviu! Povestește-i absolut tot recrutorului. Sigur va avea încredere să te angajeze, știind cum vorbești după ce îți dai demisia de la un job.

Bonus tip: nu te duce la interviu și nu anunța că nu mai este de interes pentru tine!

Acest articol este un pamflet. A se trata ca atare. Sau a se lua în serios dacă vrei să pierzi și timpul tău și pe cel al recrutorilor.

cariera

Cum îți poți da seama din job description ce este vital pentru un job

Atunci când îți cauți un job, descrierea acestuia este prima impresie pe care ți-o faci despre un potențial angajator. Ar trebui să îți dai seama ce abilități și ce experiență caută, dar și cum este compania și detalii propriu-zise despre poziția disponibilă. Cu alte cuvinte, un job description ar trebui să te ajute să îți dai seama dacă vrei sau nu să lucrezi într-o anumită companie. Dar cum îți poți da seama din job description ce este vital pentru un job?

La ce ar trebui să fii atent în job description?

Denumirea jobului

Numele jobului este cel care atrage prima dată atenția candidaților. Ar trebui să includă departamentul și nivelul pentru care este (intern, colaborator, manager). Titlul ar trebui să te facă imediat să îți dai seama dacă poți face acel job, caz în care vei intra să citești descrierea completă.

În ultimii ani, unele companii au înlocuit denumirile tradiționale cu unele mai amuzante, care se fac remarcate din zeci de joburi la fel. Depinde și unde cauți jobul și după ce cuvinte cheie. S-ar putea să nu găsești ce cauți, dacă un job se numește de exemplu “social media unicorn”.

Locație

Ai găsit jobul ideal, dar faci 2 ore până la muncă? Sau e în alt oraș? Dacă nu te gândești să te muți, atunci probabil că nu are rost să aplici la el. Însă ai putea să întrebi angajatorul dacă îți poate oferi vreun sprijin pentru mutare.

Responsabilitățile jobului

Mai exact, ce va trebui să faci în fiecare zi la job. Mulți oameni vor aplica la un job dacă bifează toate responsabilitățile jobului. Dar te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă bifezi doar câteva dintre ceea ce trebuie să faci și mai ai 1-2 lucruri de învățat? Deschiderea către a învăța va fi văzută în orice companie, însă unii manageri nu vor să angajeze pe cineva care nu știe să facă toate lucrurile de pe lista lor. Trebuie doar să-ți încerci norocul.

Experiența dorită

Ce rost ar avea să aplici la un job pentru care ai prea multe calificări? Este ușor să demonstrezi ce experiență ai, menționând lucrurile pe care le-ai făcut la joburile anterioare. Mai exact, știind să faci lucrurile. În funcție de cât de bine știi să faci anumite sarcini sau cât de multe taskuri îți pot fi încredințate, experiența îți este conturată.

Descrierea companiei

Poate că sună evident, dar este important și să citești câte ceva despre companie înainte de a aplica la un job. Poate că este un domeniu care nu îți face plăcere absolut deloc sau unul în care nu ai experiență, dar vrei să încerci.

Beneficiile oferite

În cele mai multe descrieri de job nu vei găsi menționat salariul. Pentru că se negociază de multe ori în funcție de experiența unei persoane. Însă există mari șanse să găsești beneficiile enumerate în descrierea unui job. Servicii medicale private, abonamente la sală, tichete de masă și multe altele.