Imaginează-ți că ar exista săli de ședințe cu mingi de echilibru, birouri inundate de lumină naturală, benzi de alergare pe holuri, un restaurant in-house care pregătește mese nutritive, un centru spa și pauze de prânz de două ore. Și toți angajații ar putea profita de toate acestea. Pare imposibil? Nu și pentru biroul din Italia care a fost desemnat cel mai sănătos loc de muncă din lume.

Cum a ajuns un birou din Italia să fie declarat cel mai sănătos loc de muncă din lume?

În urmă cu șapte ani, producătorul de echipamente premium de gimnastică Technogym a deschis un campus de 15 hectare în regiunea Emilia-Romagna din Italia. Numit Technogym Village și declarat de publicația Forbes ca fiind drept cel mai sănătos loc de muncă din lume, acesta reflectă convingerile fondatorului și CEO-ului său, Nerio Alessandri, că investiția în bunăstarea angajaților și într-un stil de viață care prioritizează activitatea fizică, nutriția sănătoasă și abordarea mentală pozitivă reprezintă cu adevărat o investiție inteligentă.

Alessandri, care a înființat compania în garajul său în urmă cu 36 de ani, are în vedere un studiu realizat în 2017 de World Economic Forum, care sugerează că fiecare dolar investit în programele de wellness ale companiei are ca rezultat un câștig de 4 dolari, datorită creșterii productivității, creativității și motivației. Alessandri nu crede în sentimentul ciudat de a face exerciții și de a împărți un vestiar cu colegii. Bazându-se pe experiența companiei Technogym care a proiectat aproximativ 10.000 de centre de wellness coporatiste în întreaga lume, acesta susține că exercițiile alături de colegii tăi și de șef reprezintă o modalitate bună de a îmbunătăți comunicarea în cadrul companiei.

În afară de campusul modern și de o serie de programe gratuite de wellness, cum ar fi activități de fitness, cursuri de management al stresului, meditație și examene fizice anuale, cel mai bun lucru cu privire la Technogym Village poate fi atitudinea sa temperată față de exerciții. Un exercițiu în grup la locul de muncă este o activitate distractivă, care nu ar trebui să fie obligatorie pentru niciun angajat. Forma fizică sănătoasă nu este o datorie a membrilor echipei, dar este stimulată în cadrul Technogym Village, angajații devenind mai activi și mai motivați să facă mișcare.

Alessandri speră că abordarea companiei în ceea ce privește sănătatea angajaților să inspire alte organizații să facă același lucru. Programele de wellness nu necesită neapărat exerciții complexe sau pauze mai lungi. Acțiunile simple, cum ar fi încurajarea angajaților să folosească scările în loc de lift sau existența vestiarelor și dușurilor la birou pentru a încuraja oamenii să meargă pe bicicletă până la muncă ar putea fi un pas important.

Sursă: https://qz.com